НА ВЕЛОСИПЕДАХ ПО ЗОНІ ВІДЧУЖЕННЯ. МАЙБУТНЄ? НІ – РЕАЛЬНІСТЬ!


У зоні відчуження пройшло тестування велосипедних маршрутів, які планується запровадити у недалекому майбутньому. Ще пару років тому повірити в таке було неможливо. Але. Центр організаційно-технічного та інформаційного управління зоною відчуження працює над створенням нових можливостей! Маршрути прокладені в найчистіших ділянках і, частково, поза межами Зони відчуження. 

Про маршрути

Маршрути сміливо можна назвати «гостьовими», вони будуть починатися на КПП «Дитятки», як стандартні. Відвідувачам видаватимуть дозиметричні накопичувачі, проводитимуть інструктаж.

Маршрут протяжністю 38 кілометрів. Він йде як покинутими селами зони відчуження, так і тими, в яких мешкають самопоселенці. Наприклад, в Купуватому у відвідувачів є можливість ознайомитись з традиційним укладом життя представників Чорнобильської Атлантиди. Друге село в якому мешкали самопоселенці – Опачичі. Також відвідувачі проїжджатимуть повз село Городище та Ямпіль.

Маршрут протяжністю понад 60 кілометрів. Окрім вищезгаданих населених пунктів зони відчуження, до маршруту входитимуть й ті, що межують із зоною. У селі Медвино, через яке будуть рухатися велосипедисти, є екопарк з однойменною назвою. На його території живуть такі тварини як кулани, верблюди, муфлони, бізони та багато інших представників фауни. Поряд з КПП «Зелений Мис», знаходиться село Страхолісся. Воно наповнене цікавинками, адже колись там було зведене селище ліквідаторів аварії на ЧАЕС, а нині – традиційні хати поліщуків межують з сучасними домоволодіннями та базами відпочинку. На березі річки Прип’ять облаштовано комфортний пляж. У Горностайполі дуже гарні краєвиди. 

У багатьох селах, через які проходитиме шлях мандрівників, стоять пам’ятники солдатам та односельцям, загиблим під час Другої світової війни. Це дає змогу пізнати історію Чорнобильського Полісся, відчути, що це історично насичена земля.

....

Докладніше - ТУТ

Комментировать
Комментировать
Надоела реклама?
Поддержите DIRTY — активируйте Ваш золотой аккаунт!